fermentace

Anaerobní rozklad glukózy nebo jiných organických živin k získání energie ve formě ATP. Konečné produkty se liší v závislosti na organismy, substráty a enzymatické cesty. Společné fermentační produkty patří ethanolu a kyseliny mléčné.

Kód deskriptoru: G02.111.087.160.249

Jevy a procesy
G02.111.087 - biochemické procesy
G02.111.087.160 - sacharidy - metabolismus
G02.111.087.160.249 - fermentace
G02.111.087.160.500 - glukoneogeneze
G02.111.087.160.625 - glykogenolýza
G02.111.087.160.750 - glykolýza
G02.111.087.160.812 - glykace
G02.111.087.160.875 - pentosafosfátová dráha
G02.111.087.160.937 - fotosyntéza
G02.149.115 - biochemické procesy
G02.149.115.160 - sacharidy - metabolismus
G02.149.115.160.249 - fermentace
G02.149.115.160.500 - glukoneogeneze
G02.149.115.160.625 - glykogenolýza
G02.149.115.160.750 - glykolýza
G02.149.115.160.812 - glykace
G02.149.115.160.875 - pentosafosfátová dráha
G02.149.115.160.937 - fotosyntéza
G03.495 - metabolismus
G03.495.256.249 - fermentace
G03.495.256.500 - glukoneogeneze
G03.495.256.625 - glykogenolýza
G03.495.256.750 - glykolýza
G03.495.256.812 - glykace
G03.495.256.875 - pentosafosfátová dráha
G03.495.256.937 - fotosyntéza

Zpět na MeSH strom


Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.

pletení a háčkování