Maillardova reakce

Jeden ze skupiny neenzymatické reakce, ve které aldehydy, ketony, a redukující cukry reagují s aminokyselinami, peptidy nebo proteiny. Food hnědnutí reakce, jako jsou ty, které se vyskytují při vaření masa, a také zhoršení potravin reakce, což má za následek změny barvy a hodnoty se snížila výživy, jsou připisovány na tento typ reakce. Maillard reakce je studován vědci v zemědělství, potravinářství, výživy a sacharidů chemie pole.

Kód deskriptoru: G02.149.465.500

Jevy a procesy
G02.149.465.030 - acylace
G02.149.465.040 - alkylace
G02.149.465.050 - aminace
G02.149.465.190 - cyklizace
G02.149.465.200 - dealkylace
G02.149.465.210 - deaminace
G02.149.465.220 - dekarboxylace
G02.149.465.270 - esterifikace
G02.149.465.350 - glykace
G02.149.465.400 - hydrogenace
G02.149.465.410 - hydroxylace
G02.149.465.500 - Maillardova reakce
G02.149.465.620 - nitrosace
G02.149.465.700 - fosforylace
G02.607.750.030 - acylace
G02.607.750.040 - alkylace
G02.607.750.050 - aminace
G02.607.750.120 - koloběh uhlíku
G02.607.750.155 - techniky syntetické chemie
G02.607.750.190 - cyklizace
G02.607.750.200 - dealkylace
G02.607.750.210 - deaminace
G02.607.750.220 - dekarboxylace
G02.607.750.270 - esterifikace
G02.607.750.350 - glykace
G02.607.750.400 - hydrogenace
G02.607.750.410 - hydroxylace
G02.607.750.500 - Maillardova reakce
G02.607.750.560 - koloběh dusíku
G02.607.750.620 - nitrosace
G02.607.750.660 - oxidační spřažení
G02.607.750.700 - fosforylace

Zpět na MeSH strom


Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.

pletení a háčkování