kalciumcitrát

Bezbarvá krystalická nebo bílý práškový organické trikarboxylová vyskytující se v rostlinách, zejména citrusových plodů, které se použijí jako ochucovací činidlo, jako antioxidant v potravinách, a jako sequestrating činidlo. (McGraw-Hill slovník vědeckých a technických podmínek, 4. vyd.)

Kód deskriptoru: D01.146.307

Chemikálie a léčiva
D01.146.275 - uhličitan vápenatý
D01.146.300 - chlorid vápenatý
D01.146.307 - kalciumcitrát
D01.146.315 - vápník dietní
D01.146.325 - fluorid vápenatý
D01.146.335 - hydroxid vápenatý
D01.146.375 - síran vápenatý
D02.241.081 - kyseliny acyklické
D02.241.081.901 - kyseliny trikarboxylové
D02.241.081.901.434 - citráty
D02.241.081.901.434.249 - kyselina citronová
D02.241.081.901.434.249.500 - kalciumcitrát
D02.241.081.901.434.249.750 - kaliumcitrát

Zpět na MeSH strom


Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.

pletení a háčkování