máslo

Mastné část mléka, oddělený jako měkké nažloutlá pevná látka, když je mléko nebo smetana žaludek. Je zpracován pro vaření a stolní použití. (Random House nezkrácený slovník, 2d ed)

Kód deskriptoru: D10.212.302.199

Chemikálie a léčiva
D10 - lipidy
D10.212 - tuky
D10.212.302 - dietní tuky
D10.212.302.199 - máslo
D10.212.302.347 - cholesterol dietní
D10.212.302.380 - dietní tuky nenasycené
D10.212.302.651 - margarín
Technologie, průmysl a zemědělství
J02.500 - potraviny
J02.500.350 - mléčné výrobky
J02.500.350.100 - máslo
J02.500.350.200 - sýr
J02.500.350.400 - zmrzlina
J02.500.350.500 - margarín
J02.500.350.525 - mléko
J02.500.375 - dietní tuky
J02.500.375.200 - máslo
J02.500.375.400 - dietní tuky nenasycené
J02.500.375.650 - margarín

Zpět na MeSH strom


Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.

pletení a háčkování