mléčné proteiny

Hlavní proteinové složky mléka jsou kaseinu a syrovátkových proteinů, jako je mléčný a LACTOGLOBULINS. IMUNOGLOBULINY se vyskytují ve vysokých koncentracích v mlezivu a v relativně nižších koncentracích v mléce. (Singleton a Sainsbury, slovník mikrobiologie a molekulární biologie, 2d ed, P554)

Kód deskriptoru: D12.776.256.626

Chemikálie a léčiva
D12.776 - proteiny
D12.776.256 - dietní proteiny
D12.776.256.317 - vaječné proteiny dietní
D12.776.256.626 - mléčné proteiny
D12.776.256.626.207 - kaseiny
D12.776.256.626.506 - laktalbumin
D12.776.256.626.632 - laktoglobuliny
D12.776.256.920 - zeleninové proteiny
Technologie, průmysl a zemědělství
J02.500 - potraviny
J02.500.350 - mléčné výrobky
J02.500.350.525 - mléko
J02.500.350.525.221 - kysané mléčné výrobky
J02.500.350.525.332 - mateřské mléko - náhražky
J02.500.350.525.500 - mateřské mléko
J02.500.350.525.520 - mléčné proteiny
J02.500.428 - dietní proteiny
J02.500.428.317 - vaječné proteiny dietní
J02.500.428.626 - mléčné proteiny
J02.500.428.920 - zeleninové proteiny

Zpět na MeSH strom


Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.

pletení a háčkování