ořechy

Botanicky, typ jeden-nasazená ovoce, v nichž oplodí obklopující semeno je těžké woody shell. V běžném zvyku termín je používán volně pro libovolný pevný, bohaté na ropu jádra. Z těch běžně jedl, jen líska, ořech, kaštan a jsou přísně ořechy. Vlašské ořechy, pekanové ořechy, mandle, kokosové ořechy a jsou opravdu peckovice. Para ořechy, pistácie, macadamias, a kešu jsou opravdu semena s tvrdou skořápkou odvozené z testa, spíše než oplodí.

Kód deskriptoru: A18.024.500.500

Anatomie
A18.024.500 - ovoce
A18.024.500.500 - ořechy
A18.024.500.750 - semena rostlinná
Technologie, průmysl a zemědělství
J02.500 - potraviny
J02.500.100 - chléb
J02.500.140 - cukrovinky
J02.500.200 - obiloviny
J02.500.250 - pochutiny
J02.500.300 - plodiny zemědělské
J02.500.350 - mléčné výrobky
J02.500.362 - dietní sacharidy
J02.500.375 - dietní tuky
J02.500.400 - dietní vláknina
J02.500.428 - dietní proteiny
J02.500.456 - potravní doplňky
J02.500.470 - vejce
J02.500.484 - mouka
J02.500.519 - biopotraviny
J02.500.562 - ovoce
J02.500.581 - med
J02.500.590 - jídla
J02.500.600 - maso
J02.500.631 - mikroživiny
J02.500.662 - sirup
J02.500.700 - ořechy
J02.500.775 - semena rostlinná
J02.500.850 - zelenina

Zpět na MeSH strom


Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.

pletení a háčkování