dietní sacharidy

Přítomné v potravině, zahrnující stravitelné cukry a škroby a nestravitelné celulózy a jiné dietní vlákna sacharidů. Bývalá jsou hlavním zdrojem energie. Cukry jsou v řepného a třtinového cukru, ovoce, med, kukuřice, kukuřičný sirup, mléko a mléčné výrobky, atd., škroby jsou obilná zrna, luštěniny (Fabaceae), hlíz, atd. (od Claudia & Lagua, výživa a dietní Terapie Dictionary, 3rd ed, p32, p277)

Kód deskriptoru: D09.301

Chemikálie a léčiva
D09 - sacharidy
D09.067 - aminocukry
D09.254 - deoxycukry
D09.301 - dietní sacharidy
D09.301.325 - dietní sacharóza
D09.400 - glykokonjugáty
D09.408 - glykosidy
D09.546 - monosacharidy
D09.698 - polysacharidy
Technologie, průmysl a zemědělství
J02.500 - potraviny
J02.500.100 - chléb
J02.500.140 - cukrovinky
J02.500.200 - obiloviny
J02.500.250 - pochutiny
J02.500.300 - plodiny zemědělské
J02.500.350 - mléčné výrobky
J02.500.362 - dietní sacharidy
J02.500.362.325 - dietní sacharóza
J02.500.375 - dietní tuky
J02.500.400 - dietní vláknina
J02.500.428 - dietní proteiny
J02.500.456 - potravní doplňky
J02.500.470 - vejce
J02.500.484 - mouka
J02.500.519 - biopotraviny
J02.500.562 - ovoce
J02.500.581 - med
J02.500.590 - jídla
J02.500.600 - maso
J02.500.631 - mikroživiny
J02.500.662 - sirup
J02.500.700 - ořechy
J02.500.775 - semena rostlinná
J02.500.850 - zelenina

Zpět na MeSH strom


Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.

pletení a háčkování