nízkokalorická sladidla

Chemické přísady, jako je aspartam, sacharin, a sukralosa, které dávají sladkou chuť potravin, aniž by přispívaly významné kalorií nebo podporu vzniku zubního kazu. Oni jsou obecně mnohem sladší než sacharóza.

Kód deskriptoru: D27.720.364.609.500

Chemikálie a léčiva
D27.720.364 - esence chuťové
D27.720.364.609 - sladidla
D27.720.364.609.500 - nízkokalorická sladidla
D27.720.364.609.750 - energetická sladidla
D27.720.888 - sladidla
D27.720.888.500 - nízkokalorická sladidla
D27.720.888.750 - energetická sladidla
Technologie, průmysl a zemědělství
J02.500 - potraviny
J02.500.512.400 - esence chuťové
J02.500.512.400.700 - sladidla
J02.500.512.400.700.500 - nízkokalorická sladidla
J02.500.512.400.700.750 - energetická sladidla

Zpět na MeSH strom


Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.

pletení a háčkování