potravinářská mikrobiologie

Přítomnost bakterií, virů a plísní v potravinách a potravinářských výrobků. Tento termín není omezen na patogenní organismy: přítomnost různých non-patogenních bakterií a plísní v sýrech a vína, například, je zahrnuta v tomto pojetí.

Kód deskriptoru: H01.158.273.540.274.332

Obory a povolání
H01.158.273 - biologie
H01.158.273.540 - mikrobiologie
H01.158.273.540.274.110 - vzduch - mikrobiologie
H01.158.273.540.274.332 - potravinářská mikrobiologie
H01.158.273.540.274.555 - půdní mikrobiologie
H01.158.273.540.274.777 - voda - mikrobiologie
Technologie, průmysl a zemědělství
J01.576 - průmysl
J01.576.423.850.730 - kvalita jídla
J01.576.423.850.730.500 - bezpečnost potravin
J01.576.423.850.730.500.249 - potraviny - kontaminace
J01.576.423.850.730.500.249.250 - potraviny - kontaminace radioaktivní
J01.576.423.850.730.500.249.300 - potravinářská mikrobiologie
J01.576.423.850.730.500.249.650 - potravinářská parazitologie
Zdravotní péče
N06.850.425.110 - vzduch - mikrobiologie
N06.850.425.200 - potravinářská mikrobiologie
N06.850.425.300 - půdní mikrobiologie
N06.850.425.450 - voda - mikrobiologie
N06.850.460.400 - potraviny - kontaminace
N06.850.460.400.300 - potravinářská mikrobiologie
N06.850.460.400.650 - potravinářská parazitologie
N06.850.601 - kvalita jídla
N06.850.601.500 - bezpečnost potravin
N06.850.601.500.249 - potraviny - kontaminace
N06.850.601.500.249.250 - potraviny - kontaminace radioaktivní
N06.850.601.500.249.300 - potravinářská mikrobiologie
N06.850.601.500.249.650 - potravinářská parazitologie

Zpět na MeSH strom


Autorská práva pro českou verzi tezauru Medical Subject Headings patří Národní lékařské knihovně.

pletení a háčkování